قديم 02-14-2013, 09:53 PM   #1
::: أفضل محاور :::
 
الصورة الرمزية هدى 2009
 
تاريخ التسجيل: Aug 2009
المشاركات: 3,620
معدل تقييم المستوى: 14
هدى 2009 is on a distinguished road
طرقة عمل القراميش المصرية


اولا المقادير
كيلو دقيق ولو بالكوب يبقى 5 اكواب دقيق
كوب لبن دافىء
ملعقه طعام ممسوحه خميره
ربع كيلو سمن او زبده

ربع كوب ماء
ملعقه صغيره ملح
سمسم وحبه البركه

[IMG]http://3.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjqv8h9NhI/AAAAAAAAAyQ/zEH0qyaYyUo/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B41[/IMG]
يسخن السمن و تترك علي النار الي ان تغلي يجب ان يسخن ويغلى ولكن بدون ان يحترق بنسميه مقدوح
نعمل حفره فى الدقيق ونضع الملح والسمسم وحبه البركه وممكن تستعملى شمر وينس
[IMG]http://1.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjqvkpIA5I/AAAAAAAAAyI/OA6PpCbuTvo/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B42[/IMG]


وننضيف السمن الساخن


[IMG]http://3.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjqvsLykCI/AAAAAAAAAyA/3iFSjEu1_WI/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B43[/IMG]



نقلب الخليط ولكن بملعقه خشبيه لانه حيكون ساخن طبعا




[IMG]http://3.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjoew81cpI/AAAAAAAAAx4/KSKnDp5Mg5I/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B44[/IMG]





وبعد مايبرد نبس الدقيق يعنى ندعكه بالكفين جيد وبعدين نضيف اللبن ويكون مذاب فيه الخميره ولو العجينه محتاجه تانى نضيف ربع كوب الماء الدافىء ونعجن حتى تكون بهذا الشكل


[IMG]http://4.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjoehL3_FI/AAAAAAAAAxw/oInem89ZMak/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B45[/IMG]



نترك العجينه ترتاح عشر دقايق وبعدين نأخذ قطعه قطعه ونفردها على سطح مستوى



[IMG]http://2.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjoerVNbUI/AAAAAAAAAxo/BhN31tjho7Q/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B46[/IMG]


ونفردها جيدا ونقطعها مستطيلات بالطول [IMG]http://3.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjoevQaeNI/AAAAAAAAAxg/7o8B2dX8eWs/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B47[/IMG]
وممكن نحشيها تمر (عجوه هكذا




[IMG]http://2.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjoeUaiVlI/AAAAAAAAAxY/GSxylR_9b1o/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B48[/IMG]


وده شكل العجوه بداخلها [IMG]http://3.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjoCLhUY8I/AAAAAAAAAxQ/h0q8SeRGY7s/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B49[/IMG]
ونبدأ برصها فى صينيه الفرن المبطنه بورق الزبده بدون دهانها ابدا ونغطيها ونتركها تخمر حوالى ساعتين




[IMG]http://4.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjoB6-SmFI/AAAAAAAAAxI/7De8ce0FGlI/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B410[/IMG]

بعد ما تخمر ندخلها الفرن ونضعها فى الرف المتوسط على حراره 180 حوالى ربع ساعه وبعدين نفتح عليها الشوايه من فوق حوالى دقيقه واحده حتى تحمر
نرصها فى صينيه وده شكلها شوفوا لونها من تحت مثل فوق بالظبط [IMG]http://2.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjoB4oI9GI/AAAAAAAAAxA/1TNNmaCnJLU/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B411[/IMG]
وتقدم مع احلى فنجان شاى



[IMG]http://3.bp.*************/_ewlsCT-iKgs/SPjoBoEKMyI/AAAAAAAAAw4/xpLTzQ6gW_o/s400/%D9%82%D8%B1%D9%82%D9%8A%D8%B412[/IMG]
بالهنا و الشفا


التوقيع
اضغط هنا لتكبير الصوره


هدى 2009 غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إضافة رد

أدوات الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
لماذا تخفي الأسرة العربية أسرارها !!! يـ ألسآهـر ـآسر منتدى النقاش الجاد 5 11-14-2018 06:48 AM
التوضيح والبيان في ذكر بعض الأعمال الموجبة لغضب الرحمن homeahmed المنتدي الاسلامي (الشريعة و الحياة) 3 12-06-2012 07:26 PM
* ( الاعضاء بنظر ضيفنا ) * Ṫħę Ḿα$τęṙ منتدى النقاش الجاد 33 04-22-2012 07:55 PM
فوز افضل محاورة نـور الهدى منتدي أخبار الأعضاء والمشرفين (أستراحة الأعضاء) 12 03-26-2012 04:38 PM


الساعة الآن 03:32 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
المقالات أو المشاركات أو الآراء المنشورة في شبكة منتديات برق بأسماء أصحابها أو بأسماء مستعارة لا تمثل بالضرورة الرأي الرسمي لشبكة برق بل تمثل وجهة نظر كاتبها.