قديم 09-22-2014, 02:44 PM   #1
-||[قلم من ذهب]||-
 
تاريخ التسجيل: Feb 2012
الدولة: مصر
العمر: 31
المشاركات: 160
معدل تقييم المستوى: 6
الشيف مونى is on a distinguished road
افتراضي الجاتوه الهرمى والشطرنج من مطبخ الشيف مونى بالصور


السلام عليكم ورحمة الله

كل سنة وانتو طيبين بمناسبة قرب عيد الأضحى المبارك

الجاتوه الهرمى وجاتوه الشطرنج شكله حلو وطريقته سهلة

اول حاجة مكونات الجاتوه الهرمى:

ربع كيلو دقيق سبونش فانيليا

ربع كيلو دقيق سبونش كاكاو

(وطبعا دقيق الاسبونش الجاهز مضاف ليه البيكنج بودر والمحسن والسكر احنا بنضيف فقط البيض والماء ومفيهوش مواد دهنية لأنه اسفنجى)

6 بيضات كبار

نصف كوب ماء

فانيليا

مكونات الحشو:

كوب ونصف كريم شانتى خام

2 الا ربع كوب ماء مثلج

3 ملعقة كبيرة حليب بودرة

2 ملعقة كبيرة كاكاو خام

5 ملعقة كبيرة سكر بودرة

(ةممكن بدل الحليب البودرة والماء مثلج حليب طبيعى)

وللتزيين:

جوز هند اصفر او حسب رغبتكم

الطريقة:

انا كل مرة بستخدم دقيق اسبونش سايب بس المرة دى استخدمت الطحان وكل علبة بيبقى فيها نص كيلو
اضغط هنا لتكبير الصوره
فى اناء هنحط سبونش الكاكاو و3 بيضات وفانيليا وربع كوب ماء
اضغط هنا لتكبير الصوره
وهنخفقهم بمضرب البيض لمدة 3 دقايق متواصلة لغاية مايغلظ الخليط ويبقى كريمى
اضغط هنا لتكبير الصوره
ونحط الخليط فى صينية مربعة على ورق خبز
اضغط هنا لتكبير الصوره
وندخله فرن حرارته هادية وطبعا كل فرن بيختلف عن التانى
وهنعمل كيك الفانيليا
فى اناء هنحط سبونش الفانيليا مع 3 بيضات وفانيليا وربع كوب ماء
اضغط هنا لتكبير الصوره
ونخفقهم بمضرب البيض لمدة 3 دقايق متواصل
اضغط هنا لتكبير الصوره
ونحط الخليط فى صينية مربعة على ورق خبز
اضغط هنا لتكبير الصوره
وندخلها فرن حرارته هادية لغاية ماتستوى
وبكده هيبقى عندنا ديسكين فانيليا وكاكاو وسمكهم مش هيبقى عالى لأن الصينية كبيرة ولأننا لسه هنعمل طبقات فوق بعض
اضغط هنا لتكبير الصوره
هنقلبهم على ورق خبز وندخلهم التلاجة لمدة يوم كامل
اضغط هنا لتكبير الصوره
تانى يوم نطلعهم عشان نحضر الجاتوه واول حاجة هنعملها الكريم شانتى
هنحط كل مكونات الكريم شانتى مع بعض فى اناء
اضغط هنا لتكبير الصوره
ونضربهم بمضرب البيض لغاية مانوصل للقوام المطلوب وبكده يبقى الكريم شانتى جاهز عندنا
اضغط هنا لتكبير الصوره
ونحضر ادوات الفرد والتقطيع
اضغط هنا لتكبير الصوره
ونحط الكيكتين على بعض الفانيليا والكاكاو ونساوى اطرافهم بالسكينة المشرشرة
اضغط هنا لتكبير الصوره
ونقسمهم بالنص بالظبط هيبقى عندنا 4 ديسكات 2 فانيليا و2 كاكاو
اضغط هنا لتكبير الصوره
وهنحشى الكيك بالكريم شانتى
اضغط هنا لتكبير الصوره
اضغط هنا لتكبير الصوره
تااااااااااااابعونى
هنكمل المشاركة الجاية


0 تورتة بصوص الشوكولاته البيضاء والفراولة للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 جاتوه فانيليا وشوكولاته وجاتوه فراولة من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 تارت التفاح (الطريقة الامريكية الاصلية) من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 الجاتوه السواريه من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 الباوند كيك بنكهة الليمون من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 الكريب الحلو والحادق من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 كيكة الشوكولاته الدسمة بصوص الشوكولاته من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 صينية رقاق باللحمة المفرومة من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 صينية فراخ بالبطاطس من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 كباب حلة من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 كوكيز الشوفان والشوكليت شيبس من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 تورتة النسكافيه من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 بوفتيك محشى خضار من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 طريقة عمل الدونتس
0 تورتة السبت ووردات الفوندان الملونة من مطبخ الشيف مونى بالصور
التوقيع
اضغط هنا لتكبير الصوره

[IMG]اضغط هنا لتكبير الصوره[/IMG]
الشيف مونى غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 09-22-2014, 02:45 PM   #2
-||[قلم من ذهب]||-
 
تاريخ التسجيل: Feb 2012
الدولة: مصر
العمر: 31
المشاركات: 160
معدل تقييم المستوى: 6
الشيف مونى is on a distinguished road
افتراضي


هيبقى عندنا 4 طبقات بنى ابيض بنى ابيض وبينهم كريم شانتى
اضغط هنا لتكبير الصوره
ودايما واحنا بنشتغل هنساوى الاطراف بالسكينة المشرشرة وبدل مانقسم القطعة اللى عندنا مرة واحدة ويبقى صعب علينا فى الشغل هنقسمه ل 3 قطع متساويين
اضغط هنا لتكبير الصوره
وكل قطعة من دى هناخدها نقسمها بالجنب او بزاوية زى مانا حاطة السكينة بالظبط ويستحسن نحط الكيك فى التلاجة بعد مانحشيه بالكريم شانتى عشان واحنا بنقسمه يبقى متماسك
اضغط هنا لتكبير الصوره
هتتقسم لقطعتين نحشيهم بالكريم شانتى
اضغط هنا لتكبير الصوره
وهيدينا الشكل ده اللى هو شكل الهرم المبدئى
اضغط هنا لتكبير الصوره
اضغط هنا لتكبير الصوره
هنغلف الجاتوه من برة بالكريم شانتى ونحط عليه جوز الهند ونقطعه قطع متساوية ومننساش ان لسه عندنا قطعتين هنعمل معاهم نفس الخطوات اللى فاتت وهيدينا شكل الجاتوه الهرمى الجميل بس قبل الصورة النهائية هنشرح طريقة جاتوه الشطرنج
نفس المكونات والطريقة اللى استخدمناها فى الجاتوه الهرمى بالنسبة للكيكات والكريم شانتى هى اللى هنستخدمها فى جاتوه الشطرنج اللى هيختلف بس طريقة التقطيع
بعد مانحط ال4 شرايح فوق بعض ونحشيهم بالكريم شانتى ونقطعهم ل3 تانيين هنقطع بالطول ل3 قطع مثلا
اضغط هنا لتكبير الصوره
ده اول جزء قطعناه
اضغط هنا لتكبير الصوره
وهنحط القطع فوق بعض عكس بعض يعنى الشريحة البنى يبقى فوقها ابيض والابيض فوقها بنى عشان تدينى شكل الشطرنج وكل طبقة قبل مانحطها هنحط طبقة كريم شانتى وهتدينى الشكل ده
اضغط هنا لتكبير الصوره
هنغلفها بالكريم شانتى ونحط عليها جوز الهند ونقطعه
وده شكل الجاتوه الهرمى اللى عملناه اول الموضوع
اضغط هنا لتكبير الصوره

اضغط هنا لتكبير الصوره
اضغط هنا لتكبير الصوره
وده جاتوه الشطرنج
اضغط هنا لتكبير الصوره
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم


0 الغريبة الناعمة من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 عيش الشيبسى من مطبخى بالصور
0 محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 صينية فراخ بالبطاطس من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 صينية القرع العسلى بالكريمة من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 تورتة الفراشة من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 عاشورة جدتى الاصلية من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 شوكليت كيك مع تكات التزيين من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 تعالو نتعرف على بعض على الفيس بوك
0 تشوكليت سويسرول بالكريم شانتى والفراولة من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 تورتة عيد الأم بكريمة الزبدة البيضا ووردات الفوندان الملونة بلمسات الشيف مونى بالصور
0 الممبار المصرى من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 السينابون بصوص التوفى وصوص الجبنة الكريمى من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 كنافة بالمانجة من مطبخ الشيف مونى بالصور
0 الدوناتس الجميل والسهل من مطبخ الشيف مونى بالصور
التوقيع
اضغط هنا لتكبير الصوره

[IMG]اضغط هنا لتكبير الصوره[/IMG]
الشيف مونى غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 10-03-2014, 08:52 PM   #3
-||[عضو نادي الامرآء]||-
 
الصورة الرمزية امينة اروى
 
تاريخ التسجيل: Jul 2012
الدولة: الجزائر
العمر: 25
المشاركات: 14,756
معدل تقييم المستوى: 20
امينة اروى is on a distinguished road
افتراضي


يمي شهـــــــــــية تسلم ايديك شاف
لاعدمنا مواضيعك
تحاياي


0 افكار متعددة لتزيين الحائط
0 فساتين روزا كلارا لخريف 2015 لأناقة ورقي ناعمين!
0 شوربة الدجاج بالكريمة
0 كب كيك الشوكولاتة بكريمة الفستق والقرفة
0 هل يؤثر مذاق الطعام في إقبال الناس على تناول الغذاء الصحي أو الإعراض عنه؟
0 الذكريات ايام زيزو وبيكهام ورونالدو
0 الكيكة المخملية الحمراء
0 قفات عصرية
0 إطلالات لتكوني الأكثر أناقة بحجابك
0 خبزة السلق
0 تهديــــــــــــــــــــــــــد
0 يحبّكِ... لا يحبّكِ؟ الإجابة عند ساعة Margot من Christophe Claret
0 مائدة افطارمجموعة ذوقو ماكلتنا بالصحة والهناء (المرحلة الثانية)
0 احمي بشرتك من الجفاف خلال موسم البرد بهذه النصائح
0 لأن الإبداع لا حدود له: منحوتات فنية مدهشة على الرمال
التوقيع
سألو هتلر قبل وفاته من أحقر الناس الذين قابلتهم في حياتك؟؟؟.
فرد عليهم:
إحقر الناس الذين قابلتهم في حياتي هم أولئك الذين ساعدوني على إحتلال أوطانهم...!!

!اضغط هنا لتكبير الصوره

امينة اروى غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إضافة رد

أدوات الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
تفسيـر الاحـلام حسب الحـروف ....... ملــف كامــل .. عديل الروووووح منتدي علم النفس و منتدى حل المشاكل الاجتماعية 54 11-16-2017 12:18 AM
مهرجان برق الثقافى للفلكلور العربى اشرف لطفى منتدي القضايا العربية و الاسلامية 75 05-12-2014 01:42 PM
هذا هو منهج النقد التأريخي الذي افتعله المستشرقون وتلاميذهم لهدم الإسلام أبو عبد المجيد الجزائري المنتدي الاسلامي (الشريعة و الحياة) 0 01-26-2014 02:42 PM
مسكات لجميع انواع البشرة , وصفات للجسم روعة 2013 محمص القلوب منتدي العنايه بالبشرة و الشعر و الجسم 0 11-17-2013 06:47 PM
المخابرات العامة والجاسوسية !! متجدد !! علاء التركى المنتدى السياسي والاخباري 50 10-12-2013 04:43 PM


الساعة الآن 12:34 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
المقالات أو المشاركات أو الآراء المنشورة في شبكة منتديات برق بأسماء أصحابها أو بأسماء مستعارة لا تمثل بالضرورة الرأي الرسمي لشبكة برق بل تمثل وجهة نظر كاتبها.