قديم 09-05-2009, 07:39 PM   #1
-||[عضو VIP]||-
 
الصورة الرمزية مسافرة في عيونة
 
تاريخ التسجيل: Jan 2009
الدولة: فـي عيــــونة
المشاركات: 6,286
معدل تقييم المستوى: 19
مسافرة في عيونة is on a distinguished road
افتراضي هديتــــــــــــــــي لكــــــــــــــم


بسم الله الذي لايضرمع اسمه شي في الارض ولا في السماء وهو السميع العليم


اهلين حبيباتى اليوم جبتلكم ملفى الرمضانى شامل لاكلات منوعة وتناسب جميع الاذواق اتمنى تعجبكم هدية منى ليكم بمناسبة رمضان كله كل سنة وانتم طيبين ومش طالية غير دعوة صادقة منكم
وعشان الامانة ولا ايصير بذمتي منقول لعيونكم وبعضها من تجميعي


نبدأ بسم الله



اولا: الشوربات

شوربة الفطر بالدجاج وعلى طريقتى


اضغط هنا لتكبير الصوره

المكونات:
ملعقتين كبار زبدة
بصلة متوسطة الحجم مقطعة مكعبات صغيرة
7حبات فطر طازج او علبة فطر صغيرة ممكن تستخدمى المعلب بس الفرش احلى مقطعة جوانج
2م كبيرة دقيق
نحتاج الى مرقة دجاج حوالى 3اكواب او تستخدمى ماجى
كريمة فرش (كريمة خفق)
ليمون معصور حوالى نص ليمونه او حسب رغبتك

الاضافات الاخيرة: هذا اختيارى انا احبها كده جربوها
دجاج مسلوق ومفتت سبق وان سلقناه فى المرقة الى استخدمانها للشوربةكسبرة خضرا مفرومة ناعمملح - فلفل اسود


الطريقة:

اضغط هنا لتكبير الصوره

طبعا ممكن بعد ما تنضج تقدميها زى ما هى اما انا احب اضيفلها دجاج مسلوق ومفتت وكسبرة خضرا مفرومة وليمونوهدا شكلها

اضغط هنا لتكبير الصوره

وقدمتها مع خبز وسلطة
اضغط هنا لتكبير الصوره


التوقيع

التعديل الأخير تم بواسطة مسافرة في عيونة ; 09-05-2009 الساعة 07:52 PM
مسافرة في عيونة غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 09-05-2009, 07:47 PM   #2
-||[عضو VIP]||-
 
الصورة الرمزية مسافرة في عيونة
 
تاريخ التسجيل: Jan 2009
الدولة: فـي عيــــونة
المشاركات: 6,286
معدل تقييم المستوى: 19
مسافرة في عيونة is on a distinguished road
افتراضي


شوربة العدس بالخضار

اضغط هنا لتكبير الصوره

نحتاج الى :

كوب عدس ينقع لمدة ربع ساعه تم نصفيهـ
بطاطس متوسطة الحجم
جرزه وسط او صغيرة
بصله متوسطة
فصين ثوم كاملين
حوالى 3-4 اكواب مرقة
ليمون

للوجه:
بصلة محمره فى زيت زيتون حتى تذبل ونزين بيها الوجه وهذا اختيارى
الطريقة بالصور:

اضغط هنا لتكبير الصوره


بعدين نطحنها فى الخلاط مش كثير ونعصر عليها شوية ليمون وكمون وفلفل اسود ونشوف ملحها ونضع شوية من
خلطة البصل وزيت الزيتون عليها ونزينها بالخبز المحمص والبقدونس

اضغط هنا لتكبير الصوره

اضغط هنا لتكبير الصوره





شوربة الشريمب بالخضار والكريمة



مره حلوة وممكن تستخدمى اى نوع سمك ان شاء الله انزل الطريقة بالسمك المرة الجاية

نحتاج الى :

شريمب مغسول ونظيف غير مطبوخ بالقشرة
شريمب مطبوخ جاهز
كرافس حوالى عودين كبار
بطاطس متوسطة الحجم
جرزه وسط او صغيرة
بصله متوسطة
فصين ثوم
حوالى 2-3 اكواب مرقة
نص علبه كريمة
ملح وزعتر وفلفل اسود وكمون
مكرونه اى نوع انا استخدمت الربطة على شان شكلها حلو والاطفال بيحبوها
ملعقة دقيق مدوبه ماء اذا احتجنا اليهم وفى اغلب ما يحتاج لان المكرونه بتخلى الشوربة تمسك



الطريقة بالصور:

اضغط هنا لتكبير الصوره

وبعد ما نطفى عليها ممكن نضيف ملعقة زبدة وهدا اختيارى بس بيعطى طعم حلو وهدا شكلها عند التقديم

اضغط هنا لتكبير الصوره


التوقيع
مسافرة في عيونة غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 09-05-2009, 08:00 PM   #3
-||[عضو VIP]||-
 
الصورة الرمزية مسافرة في عيونة
 
تاريخ التسجيل: Jan 2009
الدولة: فـي عيــــونة
المشاركات: 6,286
معدل تقييم المستوى: 19
مسافرة في عيونة is on a distinguished road
افتراضي


ثانيا: السلطات

سلطة المكرونة بالخضار

اضغط هنا لتكبير الصوره

نحتاج الى:
مكرونه اى نوع انا استخدمت الى فى الصورة
فاصوليا حمرا معلبة
ذرة معلبه
فلفل الوان او الى متوفر عندك
بصل
جزر
نعناع مجفف وسماق على الوجه

الصوص: المقادير حسب الافراد
نحتاج الى مايونيز+ زبادى+ زيت زيتون + ليمون+ شوية خل (اختيارى)+ ثوم+ملح وفلفل اسود

الطريقة:
نخلط جميع المكونات ونضيف ليهم الصوص ونحركهم وشوية نعناع ونرش على الوجة نعناع مجفف وسماق وتوكل

اضغط هنا لتكبير الصوره

اضغط هنا لتكبير الصوره

اضغط هنا لتكبير الصوره


ونقدمها بهدا الشكل او الشكل الى تحبيه


اضغط هنا لتكبير الصوره

اضغط هنا لتكبير الصوره

اضغط هنا لتكبير الصوره

يتبع


التوقيع
مسافرة في عيونة غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 09-05-2009, 08:08 PM   #4
-||[عضو VIP]||-
 
الصورة الرمزية مسافرة في عيونة
 
تاريخ التسجيل: Jan 2009
الدولة: فـي عيــــونة
المشاركات: 6,286
معدل تقييم المستوى: 19
مسافرة في عيونة is on a distinguished road
افتراضي


سلطة الجود بالموجود ههههههه
اضغط هنا لتكبير الصوره


سميتها كده وهى عبارة عن خضار مشكلة يعنى تستخدمى الخضار الى متوفره عندك وانا ديما بعملها اتمنى تعجبكم

المكونات:


اضغط هنا لتكبير الصوره

طبعا المقادير حسب افراد الاسرة
سلطة خضرا (خس)
طماطم
خيار
ذرة
بصل
فلفل حلو اخضر واصفر
جزر
تتبيلة سلطة جاهزة او اى شى تحبيه
نعناع مجفف

نخلطهم مع بعض ونضيف ليهم شوية نعناع مجفف والباقى نضيفة على الوجة ونزينها بخبز محمص وبس وتوكل مع الخبز او اى وجبه تحبيها

اضغط هنا لتكبير الصوره

اضغط هنا لتكبير الصوره

اضغط هنا لتكبير الصوره

اضغط هنا لتكبير الصوره


التوقيع
مسافرة في عيونة غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 09-05-2009, 08:19 PM   #5
-||[عضو VIP]||-
 
الصورة الرمزية مسافرة في عيونة
 
تاريخ التسجيل: Jan 2009
الدولة: فـي عيــــونة
المشاركات: 6,286
معدل تقييم المستوى: 19
مسافرة في عيونة is on a distinguished road
افتراضي


سلطة المقالى

اضغط هنا لتكبير الصوره

المكونات:
طبعا انا ما عندى مقادير معينه يعنى كل مقاديرى بالعين (عينى ميزانى ) وكل واحد حسب عدد الافراد يعنى
بادنجان مقطع مكعبات صغيرة
بطاطس مقطعة نفس الحجم مكعبات
كوسا مقطعة مكعبات نفس الحجم ايضا (وهذا اختيارى ممكن ما تضيفهاش)
حمص منقوع ومطبوخ فى الماء لحد ما يستوى او ممكن معلب عادى
خبز عربى مقطع ومقلى
كسبرة خضره للزينة او بقدونس عادى (انا هنا استخدمت بقدونس)

الصوص للتغطية:

مايونير
زبادى
ليمون
ثوم
ملح وفلفل اسود
شوية كمون اختيارى بس يعطى طعم حلو جدا
الطريقة:

نطبع نقلى كل من البطاطس والبادنجان والكوسا كل واحد بروحة ونصفيهم كويس من الزيت ونخليهم على جنب ممكن ترشى شوية ملح عليهم بس مش كثير وبعدين تجيبى صحن التقديم وتصفيهم طبقات يعنى بطاطس تم بادنجان تم كوسا ثم الحمص اخر شى ( او انك تخلطيهم مع بعض كلهم عادى ) بعدين تخلطى الصوص كويس وتحطيه على الوجه كل ما كان اكثر كان احلى على ذوقك كيف ما تحبى يعنى والتزيين براحتك يعنى تضعى عليها الخبز المقلى والبقدونس والتزيين براحتك حتى بلا تزيين تجى حلوة لان الخبز المقلى والبقدونس يجملها.

اضغط هنا لتكبير الصوره

او نقدمها بهدا الشكل

واليوم انا قدمتها فى اكواب تجى حلوة وراقية وخصوصا للعزايم والحفلات والان نخليكم مع الصور

اضغط هنا لتكبير الصوره

اضغط هنا لتكبير الصوره

الصور تتكلم هنا نحط سلطة وشوية من الصوص


اضغط هنا لتكبير الصوره

بعدين نحط طبقة البادنجان المقلى وفوقه البطاطس المقلى وانا هنا نسيت الحمص ما اضفته ليها وممكن تضيفى فلفل الالوان تطلع تهبل


اضغط هنا لتكبير الصوره

وبعدين نضيف الصوص من جديد

اضغط هنا لتكبير الصوره

وبعدين نضيف الخبر المقلى والبقدونس ونزينها حسب الرغبة


[IMG]http://img268.imageshack.us/img268

اضغط هنا لتكبير الصوره

وهدا شكلها النهائى [/SIZE]
[/COLOR]

اضغط هنا لتكبير الصوره

يتبع
[/CENTER]


التوقيع
مسافرة في عيونة غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إضافة رد

أدوات الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة



الساعة الآن 10:32 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
المقالات أو المشاركات أو الآراء المنشورة في شبكة منتديات برق بأسماء أصحابها أو بأسماء مستعارة لا تمثل بالضرورة الرأي الرسمي لشبكة برق بل تمثل وجهة نظر كاتبها.